R.S.17 je Renaultova formula za leto 2017

Renault Sport Formula One Team je danes v Londonu zbranim novinarjem in partnerjem moštva razkril svoj letošnji dirkalnik R.S.17.

Na predstavitvi, na kateri so bili vidno zastopani novi partnerji in pokrovitelji moštva, vključno z BP, Castrol in MAPFRE, so razkrili tudi novo istovetnost znamke Renault Sport, ki zagotavlja močnejšo povezanost med Renault Sport Racing (dirkaška dejavnost) in Renault Sport Cars (serijski avtomobili).

Letošnji dirkalnik R.S.17 s pogonskim sklopom Renault Sport Racing R.E.17. nima prav nič skupnega z lanskim modelom R.S.16. Inženirji so se zaradi spremenjenih tehničnih predpisov naloge lotili s praznim listom papirja. Gre tudi za prvi dirkalnik, ki so ga v celoti zasnovali v obeh bazah Renault Sport Racing; v Enstonu v Veliki Britaniji in v Viry-Châtillonu v Franciji.

Dirkalnik R.S.17 sta razkrila redna dirkača Nico Hülkenberg in Jolyon Palmer. Ob tem je bilo tudi potrjeno, da bo Sergej Sirotkin tretji in rezervni dirkač moštva, Alain Prost pa posebni svetovalec Renault Sport Racing.

Novi dirkalnik je bil razkrit pod geslom #RS17Launch.

POZOR! Pagani nas je vse nategnil!

7 stvari, ki jih morate vedeti o novem Volkswagen Golfu

NE SPREGLEJ: Razpis za nova delovna mesta je objavljen!