Ustvarjen z značajem – DS 7 Crossback

DS 7 Crossback je narejen tako, da izstopa iz povprečja. Nosi prepoznaven svetlobni podpis v obliki draguljev, ki se ob odklepu vozila obarvajo vijolično in obrnejo za 180 stopinj.

Dnevne luči tvorijo vzorec biserov. Nič manj posebni niso zadnji žarometi LED, saj je v njihovo obdelavo vključen tridimenzionalni motiv lusk, ki je bil zasnovan neposredno po avantgardnem slogu najnovejšega konceptnega vozila znamke DS E-Tense.

Potniško kabino zapolnjujeta dva 12-palčna zaslona, eden namenjen navigacijskemu sistemu in multimedijskemu vmesniku, drugi pa se lahko prilagodi uporabniku ter je v osnovi merilnik hitrost in vrtljajev.

DS za model 7 ponuja pet različnih kombinacij notranjosti oziroma pet ambientov Inspirations, ki zadovoljijo okuse in želje vsakega kupca. V počastitev Pariza so ambienti Inspirations DS poimenovani Bastille, Rivoli, Faubourg in Opéra, dodatno pa je na voljo še ambient Performance Line v duhu Grand Tourisma iz istoimenske linije.

Kot hibrid s štirikolesnim pogonom.

V ponudbi bo pet motorjev v povezavi z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Bencinsko stran zastopajo trije motorji THP 230 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8 in PureTech 130 S&S BVM6. Dizelsko paleto sestavljata dva motorja BlueHDi 130 S&S BVM6 in BlueHDi 180 S&S EAT8).

Poleg klasičnih motorjev z notranjim izgorevanjem, pa bo na voljo hibridni E-Tense. Pogonski sklop sestavljajo bencinski agregat s 149 kilovati moči, dva elektromotorja, vsak ima 74 kilovatov, 8-stopenjski samodejni menjalnik in litij-ionska baterija s kapaciteto 13 kWh in močjo 90 kW. Skupna moč sistema znaša 223 kilovatov, drugi elektromotor pa poganja zadnjo os, zato ima DS 7 Crossback štirikolesni pogon. V električnem načinu znaša doseg 60 kilometrov, za polnjenje baterije pa je potrebno 4,5 ali 2,5 ure ob polnjenju na 6,6-kilovatnem polnilcu.

Sistem DS Connected Pilot v povezavi s prilagodljivim tempomatom samodejno prilagodi hitrost in razdaljo vozila. Domiselni sistem prilagodi pogoje za vožnjo zlasti v prometnih zastojih: vozilo se samodejno ponovno zažene brez voznikovega posredovanja (čas zaustavitve krajši od 3 sekunde), kar mu zagotavlja brezskrbno vožnjo brez nepotrebnega stresa in odvečnih kretenj.

Kamera, ki je vgrajena v sistem, prepoznava prekinjene in neprekinjene talne črte. Med vožnjo stalno analizira sliko in razčleni nastalo situacijo. Vozilo pomaga zadržati na njegovem voznem pasu in na strani, ki jo je izbral voznik. Drugi varnostni sistemi so še DS Night Vision, DS Driver Attention Monitoring in DS Active LED Vision. Slednji samodejno vklopi pet načinov osvetlitve: Parking, Town Beam, Country Beam, Motorway Beam, Adverse Weather.

DS7 Crossback bo premiero doživel na salonu ob ženevskem jezeru.

5 stvari, ki jih morate vedeti o novem Hyundaiju i30

PODRAŽITEV: Ceni 95-oktanskega bencina in dizla navzgor

DIRKA: Kdo prej pride v center Ljubljane – osebni avtomobil ali taksi?