5 stvari, ki jih moraš vedeti o novem zapeljivem Seat Leonu

1. Pravzaprav gre za prenovljen model. Spremembe so majhne, a se dotikajo tako tehnike kot določenih elementov dizajna. Prenovljene so tako zadnje kot prednje luči, pri slednjih so povečali svetilnost, v LED tehniki lahko po novem svetijo tudi meglenke. Nekoliko drugačni so tudi odbijači vozila.

2. Posodobljena je tehnika, v notranjosti je zdaj elektronska parkirna zavora, nov je multimedijski vmesnik, izboljšani so varnostni sistemi, radarski tempomat pa bo od zdaj naprej delal vse do 210 km/h. Če greste kdaj v Nemčijo, seveda.

3. V ponudbi je nov sklop opreme Xcelence, ki bo celoto zavil v bolj ekskluzivno podobo in je na enakem nivoju kot prejšnji športni paket FR, le da boste tukaj dobili več udobja.

4. Zanimiv je nov model z 1,0 litrskim trivaljnikom, ki bo v Leonu na voljo zgolj v kombinaciji z 7-stopenjskim DSG menjalnikom. Nov je 1,6 litrski TDI s 115 “konjskimi silami”, športna različica Cupra pa bo od zdaj naprej imela 300 “konjev”, karavan pa bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom.

5. Leon se je uradno začel prodajati v sredini februarja, do konca leta pa Seat planira prodati 1.000 vozil, k temu pa zna pripomoči tudi vstopna cena, ki znaša 12.499 evrov.

Več informacij pa lahko najdeš v videu:




GTIII, RSSS, Cuupraaaaa! – Seat Leon Cupra 290

https://www.avtofotomarket.si/testi/2015/03/17/seat-leon-st-1-6-tdi-style/

 

https://www.avtofotomarket.si/testi/2014/06/08/seat-leon-st-1-4-tsi-style/