AKTUALNO: Skozi predor Markovec se boste lahko zapeljali brez vinjete!

Očitno se bodo končno uresničile napovedi, da bomo lahko skozi predor Markovec potovali brez vinjete, ter se s tem izognili vožnji po ozkih ulicah, ki potekajo skozi gosto poseljeno področje.

24ur navaja: “Z 20. marcem bo na obalni cesti med Žusterno in Izolo začel veljati nov prometni režim, ki predvideva popolno zaporo dela ceste. Mestna občina Koper in Občina Izola sta namreč v četrtek od Darsa tudi uradno prejeli soglasje, ki omogoča ureditev obvoza po hitri cesti H6 Koper–Izola, skozi predor Markovec, kjer bo prav tako vzpostavljen nov prometni režim. V času obvoza bo namreč med priključkom Semedela in priključkom Izola (skozi predor Markovec) mogoče voziti tudi brez vinjete. Vozila, ki imajo sicer prepovedano vožnjo po avtocesti in hitri cesti, morajo za promet na relaciji Žusterna–Izola uporabiti druge lokalne ceste, med njimi je tudi lokalna cesta mimo Splošne bolnišnice Izola.

Popolna zapora bo veljala na delu ceste med Žusterno in Izolo, in sicer med priključkom na krožno cesto in priključkom Ruda. Zapora izjemoma ne bo veljala za intervencijska vozila in vozila lokalnih prebivalcev za dostop s strani Kopra do svojih hiš.

Popolna zapora ceste bo stopila v veljavo v ponedeljek, 20. marca, ob 11. uri. Več podrobnosti bodo sicer predstavili na novinarski konferenci, ki bo v torek na koprski občini.”

NOV ZAKON: 400 EUR kazni za vrtenje števca, snemanje vozil na tehničnih!

VIDEO: Pri sosedih se je na avtocesto porušil nadvoz in povzročil kaos!

vir: 24ur, Siol