POZOR: To vas bo po novem stalo prometnega dovoljenja!

Če bo državni zbor potrdil predlog spremembe zakona o motornih vozilih, bo za odvzem prometnega dovoljenja dovolj tudi to, če se ne boste zglasili na obveznem vpoklicu določenega vozila.

Vse pogosteje prihaja do serijskih oziroma tako imenovanih tovarniških napak na avtomobilih, za katere potem proizvajalec zagotovi brezplačen preventivni servis ter popravilo. Čeprav mnogi lastniki vozil do zdaj takšnih ali drugačnih vpoklicev niso jemali najbolj resno, bodo od zdaj naprej lahko kaznovani z odvzemom prometnega dovoljenja, saj se bo vozilo smatralo kot neizpravno.

Dodan 6.stavek, v 13. členu o veljavnosti podeljenih homologacij v zakonu ZMV-1 se glasi: “V primeru odpoklica iz četrtega odstavka tega člena mora lastnik vozila na zahtevo proizvajalca v predpisanem roku omogočiti izvedbo popravljalnih ukrepov na vozilu. Vozilo, na katerem niso bili izvedeni popravljalni ukrepi v primeru odpoklica vozila, se ne more registrirati oziroma podaljšati veljavnost prometnega dovoljenja.” 

Na kratko: Če se kot lastnik vozila ne boste odzvali na vpoklic, katerega je razpisal proizvajalec, ne boste opravili tehničnega pregleda oziroma se bo vaše vozilo smatralo kot neizpravno. Posledično pa boste ostali brez prometnega dovoljenja!

Vir: e-uprava.gov.si – ZMV-1

NOV ZAKON: 400 EUR kazni za vrtenje števca, snemanje vozil na tehničnih!

NE SPREGLEJ: Za nepravilno uporabo tablice po novem kar 5.000€ kazni!

Maribor: Odjeknili streli, sledil divji pregon z avtomobilom!