Prihaja Audijev novi športni terenec: Q4 Coupe

Audi je uradno potrdil, da bo leta 2019, na ceste zapeljal nov član hišnih modelov z oznako ˝Q˝. Q4 bo bolj ˝kupejevsko˝ naravnan SUV, ki se bo v svojem razredu kosal z BMW X2, Range Rover Evoqe in Mercedes-Benz GLA.

Zunanje linije novega modela Q4, bodo sledile konceptu audija TT offroad, temeljil pa bo na osnovi že znane MQB platforme z današnjega Q3. Čeprav si bosta s Q3 delila enake fundamente, Audi obljublja, da bo novinec daljši vsaj za 11 centimetrov, torej bodo številke, ki opisujejo dolžino avtomobila, znašale več kot 4,5 metra. Notranjost, se bo lahko pohvalila z odlično kvaliteto, modernim dizajnom in s kupom najnovejših tehnologij.

Motorna paleta ostaja pestra. Vstopni bencinski motor bo litrski trivaljnik, paleta pa bo segala vse do klasičnih dvolitrskih dizelskih agregatov. Na voljo, bo tudi priključni hibrid, ki bo po besedah Audija, imel 50 kilometrov dosega samo s pomočjo elektrike. Za tiste z željo po nečem bolj ˝konkretnim˝, pa bo dobavljiv tudi 2,5 litrski pet valjni bencinski agregat s kar 400 konji, seveda bo nosil tudi oznako RS.

Audi bo do leta 2018 skušal na ceste postaviti še dva svoja modela, crossoverja Q6 in prvaka SUV modelov Q8. Konec leta 2019, pa bo z vstopno ceno, približno 35 tisočakov na voljo tudi novi Q4.

Hrvati bodo med počitniško sezono podražili cestnine! Preveri, koliko več boš plačal!

Nenavadna ponudba: Moški podari obnovljeno hišo v Sloveniji