NOVO: Ste tudi vi med tistimi, ki se ne bodo več smeli voziti po ljubljanski obvoznici?

Za izboljšanje prometne varnosti ter pretočnosti prometa, je DARS na območju ljubljanske obvoznice, tovornjakom prepovedal prehitevanje ter jim v nočnem času prepovedal vožnjo po severnem delu ljubljanske obvoznice.

DARS je na podlagi ugotovitev iz študije elaborata »Monitoring hrupa za omrežje cest, ki so v upravljanju DARS d. d.«, v sodelovanju s pristojnim ministrstvom za infrastrukturo, že začel izvajati določene ukrepe:

  • Na celotnem obroču je vzpostavljena prometna signalizacija, ki določa, da je prepovedano prehitevanje za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone.
  • Z 2. aprilom 2017 začne veljati prepoved prometa za težka tovorna vozila v nočnem času na severni ljubljanski obvoznici (H3) med 22.00 in 6.00 uro.

Policija bo te ukrepe tudi nadzirala ter s tem pomagala doseči zastavljene cilje. To pa bo možne le, če bodo tovornjakarji novo prometno ureditev dejansko upoštevali.

DARS bo za potrebe ugotavljanja učinkov vzpostavljene prometne ureditve posebej opazoval promet. Pričakujejo, da se bodo hrupne obremenjenosti v nočnem času znižale ter da se bo stanje v prometnem dogajanju izboljšalo.

RAZKRIVAMO: Tukaj je razlog, zakaj se bomo po slovenskih avtocestah odslej vozili le 110 kilometrov na uro!

Hrvati bodo med počitniško sezono podražili cestnine! Preveri, koliko več boš plačal!

POMEMBNO: Ali imate kdaj prekratko varnostno razdaljo? Točno takšne so lahko posledice!

Vir: DARS