Seat Ateca odslej na voljo z najbolj zaželeno opremo – FR!

Nova izvedba FR v modelsko serijo Ateca prinaša užitek v vožnji, športnost in dinamičnost ter pri tem ne zahteva sklepanja kompromisov pri udobju.

To je nova Ateca FR – Ateca, na katero ste čakali. Najnovejša pridobitev modelske serije Ateca se bo predstavila na mednarodnem avtomobilskem salonu Automobile Barcelona v Barceloni, ki bo potekal od 11. do 21. maja 2017. Izvedba FR bo dopolnila modelsko serijo Ateca, ki jo trenutno sestavljajo izvedbe Reference, Style in XCellence. FR se postavlja ob bok izvedbi XCellence in obenem ponuja več dinamike in športnosti.

Izvedba FR je nekaj posebnega. Ponaša se z 19-palčnimi platišči in pnevmatikami v dimenziji 245/40 R19. Kolesna ohišja in stranski pragovi so v barvi karoserije; pragove harmonično dopolnjujejo aluminijasti elementi. Za privlačno podobo zadnjega dela poskrbi zadnje steklo z usmernikom zraka v barvi karoserije in črnima stranskima deloma. Zadnji odbijač je zasnovan ekskluzivno za izvedbo FR in je prav tako lakiran v barvi vozila.

V notranjosti pozornost takoj ob odpiranju sprednjih vrat pritegneta aluminijasti vstopni letvi z logotipom FR. Logotip krasi tudi večfunkcijski športni usnjeni volan z visokosijajnimi črnimi aplikacijami. Serijska oprema vključuje športna sedeža z oblazinjenjem iz alkantare; oblazinjenje iz usnja je na voljo za doplačilo. Pedali so aluminijasti. Športni značaj Atece FR dodatno poudarjajo rdeči šivi na volanu, glavi prestavne ročice in sedežih s prevlekami iz alkantare ali iz usnja. Za pridih elegance v notranjosti poskrbijo tudi črni detajli, npr. stropna obloga in vratne obloge v posebni FR-različici. Najbolj športna izvedba Atece je opremljena z najnaprednejšimi asistenčnimi sistemi in povezljivostno tehnologijo.

Novost v modelski seriji Ateca je motor 2.0 TSI z močjo 140 kW (190 KM). Izvedba FR bo na voljo z bencinskimi ali dizelskimi motorji EU6, pri katerih bo razpon moči segal od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM), v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali menjalnikom DSG ter opcijskim štirikolesnim pogonom. Kupci bodo lahko naročili tudi sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) in progresivno krmiljenje.

Nova SEAT Ateca FR bo na avtomobilskem salonu v Barceloni brez dvoma deležna veliko pozornosti.

Nova Seat Ibiza je prejela nagrado Red Dot Award: Product Design 2017

Seat bo okrepil svojo ofenzivo športnih terencev še s tretjim modelom

5 stvari, ki jih moraš vedeti o novem zapeljivem Seat Leonu