POZOR: To so natančne lokacije na katerih bodo na vas prežali radarji!

V sredo, 19. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost!

Ta teden sicer vse do nedelje, 23. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo 244 policistov, ki bodo merili hitrost na 627 lokacijah.

Seznam lokacij, kjer bo potekal maraton nadzora hitrosti!

Nadzor hitrosti bodo ob svojem rednem delu opravljali tudi ostali policisti, zato lahko meritve hitrosti pričakujete tudi na drugih lokacijah, ki niso navedene v zgornjem seznamu.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli tretje leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

SI VEDEL? Tudi če nimaš vinjete, se lahko tukaj pelješ brez. Popolnoma legalno!

KAOS NA MEJI: Takšno je stanje!

BRUTALNO: Tako so z letala United nasilno spravili potnika zaradi napake pri rezervaciji!