Mercedes-Benz predstavil prenovljenega urbanega terenca GLA!

Mercedes-Benz je danes predstavil še zadnjega prenovljenega člana serije kompaktnih vozil. Nizu vozil A, B, CLA je tako logično sledil še GLA.

Spremembe so majhne, a bodo GLA naredile še nekoliko bolj izstopajočega iz svojega razreda. Prenovljena je sprednja maska, katera je zdaj naluknjana, nekoliko spremenjena je linija odbijačev, najbolj pa boste razliko najverjetneje opazili na zadnjem delu, kjer so zdaj luči namesto prejšnjih ploščatih nekoliko izbočene. V ponudbo pa je dodana nova barva Canyon beige.

Serijsko boste od slej prejeli 17 palčna platišča, tempomat in nekaj dodatkov, kar bo tudi opravililo 800 evrov višjo vstopno ceno.

Pogonski sklopi z izjemo dodanega bencinskega 220 4MATIC modela niso doživeli sprememb. Bo pa od zdaj na voljo več opcijske opreme, med katero sodi prostoročno odklepanje in odpiranje vozila ter prtljažnega prostora, Apple Car Play in Android Auto povezljivost s pametnim telefonom in razredu edinstvena 360 stopinjska kamera za boljši pregled nad okolico.

V ponudbi še vedno ostaja 381 konjska 45 AMG različica, le to pa bomo lahko opremili v posebni Yellow Night različici, ki bo poskrbela za kričečo podobo z rumenimi dodatki in opaznim spojlerjem na zadku vozila.

Vstopna cena bencinskega modela znaša 28.400 evrov. Cena dizelske različice se začne pri 30.790 evrih, za štirikolesni pogon v kombinaciji s samodejnim menjalnikov pa boste odšteli dobre štiri tisočake več.

Prenova Mercedesovega razreda GLA zaključuje prvo fazo kompaktnih vozil in že prihodnje leto lahko pričakujemo novi razred A, za njim pa vsako naslednje leto: B, CLA in nato ponovno GLA leta 2021.

V primeru, da ima moški zadnjo besedo! – BMW X1 xDrive25d

Koroški avto leta 2016 – Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 4Motion Highline

Prišel, videl, zmagal! – Jaguar F-Pace 2.0 TD4 Prestige AWD Automatic