S to 20€ vredno napravo vam lahko ukradejo avto!

Rop avtomobila največkrat povežemo z vlomom ter spoju žic. Tako kot v filmih. Vendar, kraja avtomobila je odslej za roparja več kot enostavna!

Kitajski raziskovalci so odkrili, da je avtomobil možno ukrasti zgolj z dvema radijskima oddajnikoma, ki skupaj staneta pičlih 22 dolarjev. Preprost način odtujitve avtomobila ne zahteva nikakršnih posebnih spretnosti ter vlomilskih pripomočkov.

Potrebna sta dva roparja. Eden se nahaja v bližini lastnika s ključi, drugi pa stoji ob avtomobilu. Radijski oddajnik nato prenese signal iz enega na drugega, avto pa ob zaznavi signala začne delovati enako kot ob prisotnosti ključa. Torej se odklene in prižge. Prav tako ta mini napravca omogoča rope do razdalje 3 kilometrov.

ADAC je v lanskem letu zaznal podobne rope v Nemčiji, kjer so z opremo za dobrih 200 evrov, roparji odtujili veliko količino prestižnih limuzin. Mogoče pa vsa ta ”pametna elektronika” le ni tako pametna?

To je seznam avtomobilov, ki so jih v letu 2016 ukradli pri nas!

POZOR: To je najbolj nevarna cesta v Sloveniji, ki je terjala že 77 življenj! Bodi še posebej previden, ko se voziš po njej.

https://www.avtofotomarket.si/avto-nasveti/2016/10/05/kaj-morate-vedeti-o-vinjetah/