Porsche postavil svetovi rekord o vlečenju…

Porsche je svojega športnega terenca z zmogljivim dizelskim motorjem vpregel na eno največjih in najtežjih letal na svetu.

Porsche Cayenne S Diesel si tako po novem lasti rekord za vleko najtežjega letala. Airbus A380 je največje potniško letalo na svetu, tehta kar 285 ton, hangar v katerem ga vzdržujejo pa so izdelali posebej za to letalo. Površina hangarja meri kar 60 tisoč kvadratnih metrov. Porsche si je letalo sposodil od francoske letalske družbe Air France, smeli poskus pa so izvedli kar na letališču Paris Charles de Gaulle, kjer velikan tudi domuje. Cayenne S Diesel je skoraj 300-tonsko letalo za seboj vlekel dobrih 40 metrov.

Avtomobil s katerim so poskus izvedli je bil popolnoma serijski in bi ga lahko ponovil katerikoli primerek Cayenna S Diesel in Cayenna Turbo S z nameščeno vlečno kljuko. Avtomobil je pred poskusom pregledal in certificiral tudi inženir neodvisne organizacije UTAC CERAM. Osemvaljni turbodizelski agregat pod pokrovom Cayenna S Diesel razvije 385 KM in kar 850 Nm navora.

Ali je nakup rabljenega avtomobila loterija?

Prepoved vožnje z motornimi vozili čez najlepše prelaze Dolomitov!

Lastnik Tesle Model X zahteva milijonsko odškodnino. Tukaj je razlog zakaj!