7 minut, 12,7 sekunde: 911 GT3 z novim najboljšim časom

Novi Porsche 911 GT3 je svoj nastop na legendarni Severni zanki Nürburgringa proslavil s časom kroga 7 minut in 12,7 sekunde.

S tem je cestni 911 s skorajda motošportnimi lastnostmi svojega predhodnika prehitel za 12,3 sekunde. “S tem časom smo impresivno dokazali, da novi 911 GT3 zagotavlja maksimalni užitek v vožnji in omogoča presenetljive dosežke na Severni zanki. V ospredju je bila optimizacija kakovosti vožnje in prilagoditev na nekoliko povečano zmogljivost motorja,” je z veseljem povedal Frank-Steffen Walliser, vodja oddelka za motošport in vozila GT pri Porscheju. Vodja celotnega projekta vozil GT, Andreas Preuninger, je še dodal: “Pred nekaj leti so bili takšni časi krogov možni izključno s čistokrvnimi dirkalnimi vozili z brezprofilnimi pnevmatikami. Novi GT3 sedaj to zmore s sorazmerno nizko zmogljivostjo, hkrati pa je še vedno popolnoma primeren za vsakdanjo uporabo.”

Porsche 911 GT3 se še bolj kot njegov predhodnik zanaša na dovršeno dirkalno tehnologijo. Z dirkalnikom 911 GT3 Cup si deli visokoturažni atmosferski motor z močjo 368 kW (500 KM). Opremljen s krmiljenjem zadnje preme, 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) in pnevmatikami Michelin Sport Cup 2 N1 se je športni avtomobil v svoji serijski izvedbi podal na štart dirkališča v nemški pokrajini Eifel. Porschejevega testnega voznika Larsa Kerna so pričakali optimalni pogoji – temperatura zraka je merila 8 °C, temperatura asfalta pa 14 °C.

Coupé z zadnjim pogonom in odobritvijo za cestno vožnjo je pod notarskim nadzorom dosegel
svoj novi najboljši čas. Frank-Steffen Walliser je komentiral: “Kdor je hiter na Severni zanki, je
hiter povsod po svetu.”

Porsche postavil svetovi rekord o vlečenju…

Porsche cilja na trojno zmago

Porsche močno izboljšal dobiček in donos iz poslovanja