Zakaj bo novega Volkswagen Arteona težko poškodovati?

Arteon ima med vsemi modeli Volkswagen nameščeno največje število varnostno-asistenčnih sistemov, s pomočjo sistema Emergency Assist 2.0 pa naj bi bil zmožen preprečiti marsikatero nesrečo v različnih okoliščinah.

Sistem naj bi bil dodelan do najmanjše podrobnosti, saj lahko Arteon prevzame nadzor takoj, ko senzorji zaznajo, da voznik ni zmožen reagirati. Varnostni sistem bo sprva opozoril preostale udeležence na cesti in samodejno zapeljal na odstavni pas, kjer bo zaustavil vozilo. Emergency Assist 2.0 pod eno streho združuje aktivni tempomat, asistenco za nenamerno menjavo voznega pasu ter parkirno asistenco.

Če voznik ne more nadzorovati vozila, sistem prične s sistematičnimi protiukrepi. Sprva voznika opozori preko zvočnega signala in s pomočjo ikone na merilnikih. V primeru, da se voznik ne odzove, bo Emergency Assist aktiviral prej omenjeni protokol za zaustavljanje vozila, v katerem se bodo samodejno prižgali zadnje opozorilne luči.

Arteon bo z nežnimi premiki volanskega obroča in posledično avtomobila ostale udeležence v prometu opozarjal na pretečo nevarnost. Z aktivacijo ultrazvočnih senzorjev bo sposoben nadzirati promet za vozilom, s pomočjo aktivnega tempomata in asistence za nenamerno menjavo voznega pasu pa se bo pravilno odzval na vozila, ki vozijo spredaj. Arteon bo s tem minimiziral posledice nesreče zaradi menjave voznih pasov vse do popolne zaustavitve vozila.

Novi Volkswagen Crafter – tokrat čisto Volkswagnov

Koroški avto leta 2016 – Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 4Motion Highline

7 stvari, ki jih morate vedeti o novem Volkswagen Golfu