Renault Koleos – zajeten kos francoskega šarma

To je trenutno največji Renaultov križanec, ki daje prednost udobju, prostornosti in tehnologiji.

Renault Koleos oblikovno povzema že znane hišne linije in se naslanja na limuzinskega Talismana. Drža 4,673 metra dolgega terenca z medosno razdaljo 2,705 metra je mogočna ter elegantna. Zajeten šarmaten kos avtomobila, ki v širino meri 1,843 m in v višino 1,678 m, nudi prtljažni prostor s prostornino 498 litrov, ki se lahko ob pospravljeni zadnji klopi poveča na 1.706 litrov.

Bogata ponudba varnostne ter zabavne tehnologije je zajeta v treh stopnjah opreme. Pri osnovni stopnji ZEN kupec dobili ABS, ESP, senzor za dež, samodejno parkirno zavoro, 17-palčna lita platišča, pomoč pri speljevanju v klanec, 7-palčni zaslon, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, električno nastavljivi in ogrevani stranski ogledali in še nekaj malenkosti.

Paket opreme Intens ponuja sistem za nadzor mrtvega kota, kamero za vzvratno vožnjo, 18-palčna platišča, ambientalno osvetlitev ter R-Link 2 z 8,7-palčnim zaslonom na dotik. Najvišji nivo opreme Initiale Paris pa dodaja ventilirane sprednje sedeže odete v napa usnje, električna vrata prtljažnika, grejte sedežev ter Bose surround Sound z 12 zvočniki.

Potencialne terenske zmogljivosti definirata 21 centimetrska oddaljenost od tal in možnost dokupa štirikolesnega All-Mode 4×4 pogona, ki prihaja iz korporacije Nissan. Za pogon 1.650 kilogramov težkega terenca bosta skrbela dva turbodizla. Šibkejši, 1,6-litrski dCi s 130 KM, bo na voljo le s pogonom na sprednji kolesni par in ročnim menjalnikom, medtem ko bo močnejši, 2,0-litrski dCi s 175 KM serijsko oborožen z vsekolesnim pogonom ter opcijsko obogaten s samodejnim menjalnikom.

Cena vstopnega Koleosa s paketom ZEN ter osnovnim dizelskim motorjem ter sprednjim pogonom znaša 26.900 evrov. Oprema Intens Koleosa podraži za 2.500 evrov. Za štirikolesni pogon v kombinaciji z močnejšim dizelskim motorjem in opremo Intens bo potrebno odšteti vsaj 33.500 evrov. Prestižen Koleos v različici Initiale Paris pa vas bo stal 38.900 evrov.

Renault Captur – križanec z novim pečatom

Borec ”križarske” vojne! – Renault Clio dCi 110 Intens

Ta preprost trik na leto prihrani milijone za gorivo!