NE SPREGLEJ: Če ne želiš stati v koloni na mejnih prehodih, si poglej kje lahko hitreje prečkaš mejo!

Prihaja poletje in z njim ”tradicionalni” zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško. Kot najbolj obremenjeni mejni prehodi med državama veljajo Dragonja, Sečovlje, Jelšane ter predvsem avtocestna mejna prehoda Obrežje in Gruškovje.

Čakanja na omenjenih mejnih prehodih se v prihajajočih mesecih lahko izognete s tem, da se odpeljete na manjši mejni prehod. Priporočljivo je, da na poti spremljate prometne informacije in v kolikor so na mejnih prehodih zastoji daljši od pol ali ene ure, uporabite alternativo.

Za hrvaško Istro in zahodno obalo Kvarnerja je priporočljiva uporaba mejnega prehoda Podgorje. Slednji prehod med 1. junijem in 31. avgustom obratuje od 6.ure zjutraj do 24.ure ponoči.

Alternativa za severnojadranske otoke sta mejna prehoda Babno Polje ter Petrina. Prav tako je za počitniško destinacijo ob Jadranski magistrali priporočljivo mejni prehod Vinica, saj je po nekaj kilometrih možno priključiti na hrvaško avtocesto, ki vodi proti severnemu, srednjemu in južnemu Jadranu.

Če potujete po avtocesti v smeri Zagreba je priporočljiva uporaba mejnega prehoda Slovenska vas. Naselje je le nekaj 100 metrov oddaljeno od mejnega prehoda Obrežje. Na tem maloobmejnem prehodu ni dovoljen prehod tovornih vozil. Mejni prehod Rigonce je tudi lahko izhod v sili, če so na Obrežju zastoji, vendar je avtocesto proti Hrvaški potrebno zapustiti v Čatežu. Po prehodu meje pa se na hrvaško avtocesto da vključiti v Zaprešiću.

V primeru zastoja na Gruškovju je priporočena uporaba mejnega prehoda Zgornji Leskovec.

POZOR: Danes in jutri številne zapore cest v Ljubljani in okolici!

NOVO: iPhone bo z novo posodobitvijo onemogočil uporabo, če boste vozili!

Imate dizla? Potem se sem ne boste smeli več zapeljati!