Abarth 695 Rivale – Najbolj prefinjen Abarth v zgodovini!

Fiat je predstavil posebno omejeno serijo športnika Abarth 695 Rivale, ki ga je ustvaril skupaj s podjetjem Riva.

Mali posebnež bo na voljo kot kupe ali kot kabriolet, obe karoserijski različici pa bosta obarvani v dvobarvno kombinacijo Riva Sera Blue in Shark Grey. Oblikovno vrednost dvigujejo še dvojna črta svetlo modra črta, ki deli zgornji in spodnji del, vratne kljuke, odete v poseben satiniran krom, kromirani dodatki na zadku in številni vizualni elementi z jahte Riva 56 Rivale.

Ne manjkajo niti posebne oznake 695 Rivale, zavore Brembo, vzmetenje Koni in posebna 17-palčna platišča Supersport. Nemogoče je spregledati tudi poseben izpušni sistem, zanj so poskrbeli pri slovenskem podjetju Akrapovič.

Navtično temo v notranjosti modela 695 Rivale poudarijo armaturna plošča iz mahagonija ali ogljikovih vlaken, črne preproge z modrimi vstavki, sedeži v modri barvi, počivalo za nogo iz ogljikovih vlaken, poseben volanski obroč v modro-črnem usnju in značka iz mahagonija, panelna plošča iz modrega usnja in prestavna ročica iz mahagonija. Vse skupaj oplemeniti 7-palčna večopravilna enota Uconnect, na osrednji konzoli pa je nameščena ročno podpisana oštevilčena ploščica, ki jo po potrebi dopolnijo z imenom lastnika.

Abartha poganja 1,4-litrski prisilno polnjen agregat s 130 kW (177 KM) moči in 250 Nm navora. Poleg 695 Rivale so predstavili še različico Abarth 695 Rivale 175 Anniversary. Z njo se želijo posvetiti 175- letnici podjetja Riva. Izdelali bodo le 350 enot, ki bodo zlahka prepričali najbolj zagrete ljubitelje znamke Abarth.

Športni copat z utripalkami – Abarth 595 Competizione

Korejci napadajo najhitreje rastoči trg križancev!

NEZASLIŠAN POSNETEK: S kolesom skozi predor Dekani!