Jaguar XF Sportbreak – mačka z zapeljivo zadnjico!

Karavan si je nekaj oblikovalskih elementov sposodil pri športnem modelu F-Type, ima serijsko nameščeno zadnje zračno vzmetenje in prilagodljiv prtljažni prostor do prostornine 1.700 litrov.

XF Sportbrake je v osnovi razpotegnjena limuzina. Novinec je od predhodnika krajši za 6 milimetrov, vendar je dobil kar 51 milimetrov daljšo medosno razdaljo. Ker je do zadnjega stebrička enak limuzini, so imeli oblikovalci več svobode pri oblikovanju zadka. Tja so namestili vodoravno postavljena žarometa, podobna najdemo pri modelu F-Type, in nekoliko zaoblili strešno linijo po stebričku C.

Zahvaljujoč svoji obliki ima prtljažnik v osnovni postavitvi 565 litrov, prtljažna vrata pa se lahko odpirajo/zapirajo električno. Dodatno ima nameščene še strešne nosilce. Z vgrajenim najmočnejšim dizelskim šestvaljnikom lahko vleče prikolico težko 2 toni, na seznamu opreme pa ima opcijsko električno nastavljivo vlečno kljuko. Kupci se lahko med drugim odločijo za 1,6 kvadrata veliko panoramsko streho z upravljanjem z gestami.

Na voljo bodo štirje paketi opreme in šest motorjev, ki jih lahko kupec dopolni z izbiro 8-stopenjskega samodejnega menjalnika in štirikolesnim pogonom.

POZOR: To je še ena potencialna nevarnost hrvaških cest!

FOTO: To so najbolj brezobzirna parkiranja zadnjih nekaj dni! Med njimi tudi policisti!