Nissan X-Trail – osvežitev priljubljenega mestnega terenca!

Po predstavili prenovljenega Qashqaija, se je kozmetična prenova dotaknila še večjega modela X-Trail, ki se po novem ponaša tudi z bogatejšo varnostno opremo.

Prenovljeni X-Trail je tako na zunaj moč prepoznati po pompoznejši sprednji maski, preoblikovanih spojlerjih, drugačni obliki svetil ter štirih novih karoserijskih odtenkih (oranžna, rdeča, modra, temno rjava). V notranjosti bo voznika po novem razvajal ogrevan volanski obroč, potnike pa boljše usnjeno oblazinjenje ter serijski digitalni radijski sprejemnik.

Novost v ponudbi predstavlja bogatejši nabor varnostno asistenčnih sistemov, pri čemer končno ponujajo sistem za samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev. Med omenjenimi pripomočki je moč najti še sistem za zaznavanje prečnega prometa ter funkcijo vožnje ProPilot, ki s pomočjo kamere prejema informacije o dogajanju na cesti in samodejno pospešuje, zavira in krmili.

Pod motorni pokrov tokratna kozmetična prenova ni posegala, zaenkrat pa še ni znano, če se bo v evropski verziji znašel tudi hibridni pogonski sklop iz ameriškega Rougea.

Nissan Micra – tokrat bolj evropska

Tu in tam in vsepovsod – Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 360°

Škornji, klobuk in motorna žaga v kesonu! – Nissan Navara 2.3 dCi 4×4