Seat Arona – naslednji up španske znamke!

V že tako nasičen segmet malih mestnih terencev ali pogovorno rečeno križancev, je zapeljala še španska predstavnica, Seat Arona.

Arona sloni na enaki arhitekturi kot nova Ibiza, zato sta si precej podobni tudi po zunanjem videzu. Kljub temu se bo Arona na račun svojega videza z lahkoto spopadla s številnimi uveljavljenimi tekmeci. Mali križanec je od Ibize 79 milimetrov daljši in je postavljen na 99 milimetrov višje vzmetenje.

Prtljažni prostor v osnovi meri 400 litrov, kar je 45 litrov več kot pri Ibizi. Tako kot ostali tekmeci, bo tudi tukaj kupec lahko izbiral med številnimi dodatki za individualizacijo. Na voljo bo kar 68 barvnih kombinacij ter številni načini, na katere si bo mogoče prilagoditi potniško kabino po lastnem okusu.

Motorna paleta bo sestavljena iz poznanih koncernskih motorjev. Bencinsko stran zastopa osnovni litrski trivaljnik TSI s 70 kilovati ali 85 kilovati moči ter 1,5-litrski TSI s 110 kilovati moči, ki bo na voljo izključno s paketom FR ter se lahko pohvali s sistemom za deaktivacijo valjev. Dizelsko stran pokriva znani 1,6-litrski TDI s 70 kilovati ali 85 kilovati moči. Sredi leta 2018 se bo motorna paleta razširila za litrski TGI motor s 66 kilovati moči, ki bo deloval na stisnjen zemeljski plin.

V potniški kabini je nameščena najnovejša večopravilna enota s podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay, na seznamu dodatne opreme je še zvočni sistem BeatsAudio s šestimi zvočnimi in nizkotoncem v prtljažniku. Med druge posebnosti sodijo ambientalna osvetlitev in žarometi v tehnologiji LED.

Arona bo na voljo s štirimi paketi opreme. Osnovni je Reference, sledita Style in FR, v vrhu palete pa je najbolje založeni Xcellence. Mali mestni terenec se bo javnosti prvič predstavil na avto salonu v Frankfurtu.

Več kot dovolj! – Seat Ateca 1.0 TSI Ecomotive Style

NE SPREGLEJ: Če ne želiš stati v koloni na mejnih prehodih, si poglej kje lahko hitreje prečkaš mejo!

POMEMBNO: To so najbolj nevarni sedeži za vaše najmlajše!