Hyundai i30N: korejski bombnik napada Evropo!

Hyundai je razkril dolgo pričakovani športni model i30N, s katerim se korejska znamka podaja na neznan teritorij, z enim ciljem – zadovoljiti športne navdušence.

Hyundai-i30N se postavlja z opcijskimi 19-palčnimi platišči s Pirellijevimi pnevmatikami P-Zero, rdečimi zavornimi čeljustmi in rdečimi karoserijskimi vstavki, stranskimi zračniki ter velikim zadnjim ter sprednjim usmerjevalnikom zraka. Zunanja športna napadalnost je prenesena tudi v potniško kabino, kjer so nameščeni športni sedeži, odebeljen volanski obroč, številne oznake N Performance in, tako kot na reli dirkalniku, merilnik vrtljajev v tehniki LED.

Ni pa športen videz brez pomena. Pod pokrovom se skriva dvolitrski prisilno polnjen bencinski motor s 184 kW (250 KM) moči in 353 Nm navora. Z nakupom opcijskega paketa Performance se moč motorja poviša na 202 kW (275 KM) moči, krivulja navora pa ostaja nespremenjena. Do stotice tako potrebuje 6,4 oziroma 6,1 sekunde.

Kot se za športnika spodobi, omogoča v voznem načinu N izklop elektronskega sistema za nadzor stabilnosti in vklop sistema Launch Control, s katerim proizvajalec zagotavlja, da boste z mesta štartali kot pravi profesionalni dirkač. i30N ima prilagodljivo vzmetenje in elektronsko zaporo sprednjega diferenciala (samo na paketu Performance). Za primerno zvočno spremljavo skrbi opcijski variabilni izpušni sistem, ki samodejno prilagaja količino prepuščenega zvoka iz dvojnega zaključka izpušne cevi. V potniški kabini je vgrajen še elektronski ojačevalec zvoka motorja.

Vozniku je na voljo pet različnih voznih profilov – Eco, Normal, Sport, N in Custom. V Slovenijo bo najhitejši Hyundai zapeljal letošnjo jesen.

Hyundai i30 Fastback: petvratni kupe na korejski način!

POZOR: Zopet novi radarji na magistrali!