Mercedes-Maybach: Šest metrov futurističnega luksuza

S konceptom Mercedes-Maybach vision 6 cabriolet Nemci predstavljajo prihodnost Mercedesovega najbolj luksuznega oddelka tako glede oblike kot tehnologij.

Zunanjost označujejo linije starih gran turismov ter sodobni minimalizem. To vključuje izjemno dolg pokrov motorja in kratek, zašiljen zadek v slogu klasičnih luksuznih gliserjev. Spredaj kraljuje značilna kromirana maska, kar 24-palčna kolesa pa krasijo vstavki v barvi rožnatega zlata.

Notranjost spominja na razkošne jahte, saj so tla prekrita z lesom, skoraj vse drugo pa je odeto v belo usnje. Armaturna plošča spominja na Mercedesove modele iz preteklosti. Drugače od kupeja kabriolet ponuja prostor le za dva potnika, ki ju razvajajo najboljše tehnologije in udobje, kar ga Mercedes premore. Zaradi zaobljenih oblik se zdi, da prostor objema potnika. Pred njima se razprostira velik zaslon za prikaz vseh informacij, ki se nadaljuje v 360-stopinjski okrasni element.

Vision 6 cabriolet pod kožo skriva električni pogonski sklop, ki zmore 559 kilovatov (760 KM), kar mu omogoča pospešek do stotice v štirih sekundah ter končno hitrost 250 kilometrov na uro. Doseg z enim polnjenjem znaša 500 kilometrov, hitro polnjenje pa lahko v petih minutah zagotovi dovolj energije za 100 kilometrov vožnje.

Mercedes Maybach S

To so avtomobili novopečenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa!

Prestižni dolgin