Električni Volkswagen Bulli dobil zeleno luč!

Volkswagen je na dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance potrdil serijsko proizvodnjo električnega kombija I.D. BUZZ, ki pooseblja slavnega Bullija iz 60. let. V prodajne salone bo prišel leta 2022.

Kombi bo drugi model iz prihajajoče palete električnih modelov, ki jo je nemški proizvajalec predstavil s serijo konceptov z oznako I.D. Bo torej eden izmed treh modelov, ki bodo nastali na novi platformi za električna vozila MEB. Poleg kombija bo družina vključevala še kombilimuzino in terenskega križanca.

Serijski “električni Bulli”, ki se bo imenoval kar Buzz, bo meril 4,9 metra v dolžino, proizvajali pa ga bodo v Volkswagnovi tovarni v Hanovru, kjer je nastajalo tudi prvih šest generacij legendarnega kombija. Od tam ga bodo izvažali na evropske trge, v Združene države Amerike in na Kitajsko.

Kombi bo opremljen s tehnologijo za avtonomno vožnjo tretje stopnje, Nemci pa za zdaj niso razkrili podatkov o pogonskem sklopu. Vemo pa, da mu bo prilagodljiva arhitektura z baterijami v dnu vozila zagotavljala prilagajanje sedežne postavitve. Koncept je z enim polnjenjem obljubljal do 435 kilometrov dosega, pri čemer bo serijska različica, ki bo prišla na trg šele na začetku prihodnjega desetletja, najverjetneje zmogla še več.

Zakaj bo novega Volkswagen Arteona težko poškodovati?

Novi Volkswagen Crafter – tokrat čisto Volkswagnov

Koroški avto leta 2016 – Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 4Motion Highline