Hyundai i30 Wagon – 600 litrov prostora za na pot

Hyundai je natanko pol leta po predstavitvi nove generacije i30 predstavil še karavansko različico. Z osnovno si le-ta deli vso tehniko, kakor tudi platformo, največja razlika pa je v prtljažnem prostoru. Ta meri, za ta razred rekordnega 602 litra prostornine.

Tudi pri podrtih sedežih je novi i30 Wagon v vrhu razreda. Prostornino prtljažnika je z zlaganjem sedežev možno povečati na 1.650 litrov volumna. Prtljažni prostor so inženirji iz nemškega razvojnega centra v Russelheimu, kjer je v celoti razvit, pridobili z dodatnimi 24-imi centimetri dolžine. Medosje pa glede na kombilimuzinsko različico ostaja nespremenjeno.

Na voljo je s tremi različnimi bencinskimi agregati in enim dizelskim v dveh različicah. Izberete lahko osnovni 1,4-literski bencinski agregat brez turbopuhala, ki proizvede 100 konjskih sil, literski turbobencinski agregat s 120-imi konjskimi silami ali najmočnejši motor T-GDI, ki proizvede 140 konjev. 1,6-literska dizelska agregata pa sta na voljo s 110 ali 136-imi konji. V kombinaciji z najmočnejšim bencinerjem in obema dizloma, je na voljo tudi sedemstopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik.

->Več o različicah si lahko preberete na tej povezavi<-

Za karavansko različico boste odšteli okroglih 700 EUR več od kombilimuzinskega i30. Vstopni karavanski model je lahko vaš za vse od 14.690 EUR, pa do 23.890 EUR. Za samodejni menjalnik boste doplačali tisočaka in pol, za kovinsko ali mineralno barvo pa 400 EUR. Uvoznik letošnje leto cilja na prodajo 200ih vozil.

5 stvari, ki jih morate vedeti o novem Hyundaiju i30

Hyundai i30N: korejski bombnik napada Evropo!

Hyundai i30 Fastback: petvratni kupe na korejski način!