Ferrari Portofino – najcenejši črni konj na rumeni podlagi

Na salonu v Frankfurtu bo Ferrari predstavil svoj novi vstopni model, ki bo odslej nosil ime Portofino. Ja, to je novi najcenejši Ferrari.

Portofino je ime majhnega in simpatičnega mesteca, ki se nahaja v severozahodni Italiji, za katerega pravijo, da je sinonim za razkošje. Ferrari Portofina niso oblikovali v Pininfarini, ki se sicer podpiše pod skoraj vsak njihov avtomobil. Oblikovali so ga namreč kar znotraj hiše, s tesnim sodelovanjem oddelka za dizajn in aerodinamiko. Tako lahko na novem Portofinu najdemo oblikovalske elemente iz drugih Ferrarijevih avtomobilov, pri površnem opazovanju pa bi lahko celo rekli, da gre za pomanjšanega 812 Superfasta, vsaj kar se prednjih žarometov tiče.

Kot je že v navadi, ima novinec boljši motor in več moči od predhodnega modela. 3,9-litrski V8-motor ima zdaj 592 konjskih moči, kar je 40 konjskih moči več kot California T. Od 0 do 100 km/h potrebuje vsega 3,5 sekunde, končna hitrost pa znaša prek 320 km/h. Kovinsko streho je mogoče odpirati in zapirati med vožnjo, a Ferrari žal še ni objavil podatka, pri kateri hitrosti in koliko časa potrebuje streha za odprtje ali zaprtje. Znano je le to, da so izdelali nov odbojnik zraka, ki pri odprti strehi zmanjša veter v kabini za kar 30 %. Notranjost je dobila nov in pregleden 10,2-palični zaslon, ki si ga lahko ogledujete v udobnih sedežih, ki so nastavljivi v kar 18 smereh.

Ferrari 488 Spider

Študent izgubil oblast, zletel v frizerski salon in razbil povsem novega Ferrarija!

Ferrari Tour de France