BMW i3: Osvežen in še močnejši električni Bavarec

BMW je svoj kompaktni električni model oblikovno osvežil, razširil ponudbo opreme in storitev ter mu dodal zmogljivejšo izvedenko i3S.

Prenova zunanjega videza med drugim zajema svetleče črno obarvane stebrička A in strešno linijo, novi barvi Melbourne Red in Imperial Blue, preoblikovana odbijača spredaj in zadaj s poudarkom na širini vozila ter prenovljena smernika, ki sta v obliki horizontalnih letvic integrirana v podaljšanem sprednjem odbijaču (LED diode v rabi za vse funkcije luči tudi na sprednji strani vozila).

V notranjosti ni večjih sprememb, največji poudarek je še vedno namenjen uporabi trajnostno naravnanih materialov ter občutku prostornosti in povezanosti z okolico. Notranjost Lodge omogoča izbiro nove prevleke za sedeže v barvi Solaric Brown, dodana pa je tudi opcija modrega varnostnega pasu, ki barvno popestri potniško kabino.

V prenovljenem modelu i3 je nameščena najnovejša izvedenka vmesnika BMW iDrive, 10-palčni zaslon ima boljšo ločljivost (1.440 × 540), izpopolnili pa so tudi sistem glasovnega upravljanja. Model je opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi in posodobljeno programsko opremo iDrive.

BMW i3s je močnejša, ima širši kolotek ter je nekoliko nižja, kar ji daje agresivnejši videz. Športno podvozje je opremljeno s posebej razvitimi vzmetmi, blažilniki in prečnimi stabilizatorji. Prednastavljeni način Sport poskrbi za uravnavanje vozne dinamike ter vpliva na odzivnost pedala za vožnjo in natančnejše karakteristike krmiljenja. Za pospeševanje z mesta do 100 km/h BMW i3s potrebuje 6,9 sekund ter dosega najvišjo hitrost 160 km/h.

Znamka BMW bo modela i3 in i3s predstavila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Ali je to idealen avto za idealno državo? – BMW i3 94 Ah

Kočije brez Otta – BMW i3

Brezžično bomo polnili že prihodnje leto!