POZOR: To so lokacije novih super radarjev, ki bodo prežali na vas!

Na prehitre voznike bo v Ljubljani odslej prežal nov stacionarni radar, ki pa ga bodo naključno premeščali na tri lokacije – Roško, Dolenjsko in Celovško cesto.

Mestno redarstvo MOL je začelo nadzorovati hitrost vozil s samodejno merilno napravo, nameščeno v stacionarnih ohišjih. Ohišja so nameščena na Roški cesti pri hišni številki 17, na Dolenjski cesti pri hišni številki 43 in na Celovški cesti pri hišni številki 269.

Lokacije merjenj bodo označene z znakom za obveščanje o izvajanju meritev hitrosti, ki označujejo bližino mesta, kjer so nameščene stacionarne naprave za odkrivanje in dokazovanje presežene najvišje hitrosti.

Sprva na Roški in Dolenjski cesti, nato tudi na Celovški

Samodejno merilno napravo bodo naključno premeščali med lokacijami, sprva bodo prekoračitve hitrosti nadzorovali na Roški ter Dolenjski cesti, na Celovški pa bodo nadzor uvedli naknadno.

Nadzor hitrosti s samodejno merilno napravo je eden od trajnih ukrepov letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki se je začel 16. septembra. Tovrstni nadzor sicer predvideva Nacionalni program varnosti cestnega prometa, pri izbiri lokacij pa so na Mestnem redarstvu upoštevali Priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti Agencije RS za varnost prometa, saj gre za prometno obremenjene lokacije, z veliko frekvenco pešcev ter bližino vzgojno izobraževalnih ustanov oziroma šolskih poti.

Vir: MOL LJ

RAZKRIVAMO: Kje pri nas so te škatle? So to novi stacionarni radarji na regionalnih cestah?

FOTO: V gradnji novi radarji na ljubljanski obvoznici?

POZOR: Jutri bodo na vas prežali novi radarji. Preveri kje in za koliko boste kaznovani!