Ford Ka+ – Fiesta za manj zahtevne kupce.

Presenetljivo je Ford slab mesec po predstavitvi nove Fieste, o kateri smo pisali TUKAJ, predstavil avtomobil, ki je dimenzijsko zelo podoben, a še kako drugačen.

Sploh pri kupcih, kateri bodo predvsem starejši, ki od avtomobila ne zahtevajo preveč in si morda celo želijo bolj preprostih rešitev. Ka+ kot takšen tudi ni tisti pravi naslednik nekoč sorazmero priljubljenega modela Ka. Nekoliko bolj kockaste poteze zagotavljajo dovolj prostora tudi za pet potnikov, katerim lahko Ka+ služi kot vozilo, ki zadošča vsem njihovim potrebam.

V avtomobilu ne pričakujte najnovejših asistenčnih sistemov in modernih vmesnikov. Tehnologija, ki jo ponuja je večinoma že poznana iz prejšnje generacije Fieste. Vseeno pa boste v osnovni in tudi edini različici – poenostavljeno – prejeli dovolj.

Na seznam opreme se je med drugimi uvrstila klimatska naprava, obvezni ESP, servo volan, dalinjsko centralno zaklepanje, šest zračnih blazin, isofix pritrdišča za varen prevoz otrok, potovalni računalnik in celo Fordov radijski vmesnik Sync prve generacije, ki bo poskrbel za predvajanje najljubših MP3jev z USB ključka in povezal vaš telefon za uporabo prostoročnega telefoniranja.

Kot doplačilo si boste lahko omislili tudi parkirne senzorje (150EUR), tempomat (180 EUR), ter celo ogrevane prednje sedeže, ter še nekaj drugih bombončkov.

Kot rečeno je edina različica v ponudbi gnana z 1,2-literskim atmosferskim bencinskim agregatom s 85 konji. Za nezahtevne voznike bo torej Ka+ v akcijski ponudbi na voljo za 10.750 EUR, in bo tudi cenovno ugodnejši od modernejše in bolj tehnično podkovane Fieste.

https://www.avtofotomarket.si/aktualno/2017/09/20/tvoje-zivljenje-tvoj-slog-tvoj-avtomobil-katera-je-tvoja-najljubsa-kombinacija/

Ford Fiesta – Revolucija znotraj, evolucija zunaj