PAZI: Sekcijski radar na Trojanah se poslavlja! A previdno, prihaja 7 novih!

Sekcijski radar, ki je na Trojanah v dobrem letu ujel več kot 7.000 prekrškarjev, se poslavlja. A veselje naj ne bo prehitro, saj DARS napoveduje prihod kar sedmih novih sekcijskih radarjev.

Trojanski merilec hirosti, ki ga je DARS dobil le na preizkušnjo, so morali zaradi okvare umakniti. Kljub številnim težavam, pa je bil učinek sekcijskega merjenja dober. V manj kot letu dni je namreč ujel okoli 7000 prehitrih voznikov, število nesreč pa se je na tem odseku prepolovilo. Dnevno sicer ujamejo okoli 200 prehitrih voznikov, kršitve pa so večinoma manjše.

Odslej še več sekcijskih merjenj na slovenskem avtocestnem križu!

DARS in policija že zbirata nove radarje, ki bodo merili tudi na drugih odsekih slovenskega avtocestnega križa. V prihodnje bo tako namesto enega na divje voznike prežalo kar sedem sekcijskih radarjev, za katere bodo namenili milijon evrov.

Poleg radarja na Trojanah, bo sekcijski radar najverjetneje dobil mesto še na Višjegorskem klancu na dolenjski avtocesti. Lokacije ostalih petih radarjev še niso znane. Najverjetneje pa bodo mesto našli na avtocesti A1 med Mariborom in Razdrtim.

POZOR: To so lokacije novih super radarjev, ki bodo prežali na vas!

RAZKRIVAMO: Kje pri nas so te škatle? So to novi stacionarni radarji na regionalnih cestah?

FOTO: V gradnji novi radarji na ljubljanski obvoznici?

Vir: DARS