Citroen C3 Aircross – nič več Picasso!

Z novim C3 aircross, Citroën vstopa med kupci vse bolj priljubljene križance. Naslednik enoprostorca C3 Picasso pa je po novem bližnji tehnični sorodnik Peugeota 2008 in Opla Crossland X.

Novinec temelji na koncernski platformi PSA-PF1. V primerjavi z ”navadnim” C3 je Aircross višji in robustnejšega videza. Obenem ima daljšo medosno razdaljo, zato v notranjosti razpolaga z nekaj centimetri več prostora. Omembe vredna je tudi vzdolžno pomična zadnja klop in prtljažnik, ki že v osnovi meri 410 oziroma s premikanjem klopi kar 520 litrov.

Pri Aircrossu je poudarek na številnih možnostih individualizacije. Z 8 barvami karoserije, 3 barvami strehe in 4 barvnimi paketi je na voljo 85 kombinacij zunanjosti. Ponudbo pa dopolnjuje možnost izbire štirih barvitih oblazinjenj sedežev. Izbirate lahko še med tremi stopnjami opreme ter številnimi doplačilnimi paketi in drugi dodatki.

Motorno paleto sestavljajo trije trivaljni bencinski motorji in dva turbodizelska motorja z razponom moči od 60 kW (82 KM) do 96 kW (131 KM). Cena vstopnega bencinsko gnanega modela C3 Aircross se začne pri 14.090 evrih, vstopni dizelski pa pri 17.570 evrih.

La C3 – Citroën C3 PureTech82 Feel

Ofenziva športnih terenskih vozil: Citroen C5 AirCross

Najprej udobje, potem vse ostalo! – Citroën C4 Picasso BlueHDi 120 Feel BVM6