NEVERJETNO: Preveri, kaj boš dobil od policistov, če boš v prihodnjih dneh napihal 0,0!

Da bi bile naše ceste varne za vse prometne udeležence, bodo policisti med 6. in 12. novembrom poostreno nadzirali, ali vozite pod vplivom alkohola.

Tudi letos bodo policisti za večjo varnost v prometu skrbeli z akcijo Slovenija piha 0,0. Ta bo potekala med 6. in 12. novembrom, ko bodo policisti po vsej Sloveniji poostreno preverjali, ali vozite pod vplivom alkoholaČe boste odgovorni vozniki si lahko prislužite vstopnice za edinstveno glasbeno doživetje – skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu!

Če boste napihali 0,0, vas bomo nagradili!

Prejeli boste kupon, s katerim si lahko na www.nulanula.si zagotovite vstopnice za skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu, ki bo 28. novembra 2017 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Alkohol botruje vsaki tretji smrtni prometni nesreči!

Na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola. Alkohol pa botruje celo vsaki tretji smrtni prometni nesreči! V letu 2016 so alkoholizirani udeleženci povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč in 1.009 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

Največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola se sicer zgodi ob koncih tedna, ob petkih in sobotah, ter v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah, in sicer jih je največ na cestah v naseljih in v njihovi bližini, na regionalnih in lokalnih cestnih povezavah. Najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola so stari med 24 in 34 let.

PAZI: Sekcijski radar na Trojanah se poslavlja! A previdno, prihaja 7 novih!

PAZI: Tudi s takšnimi avtomobili bodo na vas prežali slovenski policisti!

Boste prepoznali slovenskega policista v novi uniformi?