Aston Martin Vantage – Ko Agent 007 ni dovolj!

Tako drzni so lahko angleži z dizajnom, katerga so povzeli po modelu DB10, ki je krajšo slavo doživel v filmu Spectre. Oblikovalci pravijo, da je DB11 gospod, Vantage pa lovec.

Aston Martin Vantage ohranja proporce svojega predhodnika s spredaj nameščenim motorjem in nizko kupe streho. V primerjavi s predhodnikom je novi Vantage precej bolj agresiven in atletsko grajen.  Notranjost novega Aston Martin Vantaga daje občutek, kot da voznik sedi v pilotski kabini. Volan je spodaj odrezan, kar mu daje bolj športen videz, voznik pa ima zaradi tega še več prostora za noge.

Razporeditev teže v novem Vantagu je 50 : 50, kjer je motor pomaknjen kolikor se le da proti sredini na novi aluminijasti šasiji. 4,0-litrski 8-valjni motor z dvojno turbino razvije 510 konjskih moči, kar je za 80 konjskih moči več kot pri predhodnem modelu Vantage GT.

Novinec je tudi občutno lažji od predhodnika, kar pripomore k izboljšanemu času pospeševanja od 0 do 100 km/h v 3,6 sekunde ter višjo končno hitrost 312 km/h. Poleg tega je Vantage prvi Aston Martin, ki je opremljen z elektronsko zaporo zadnjega diferenciala.

Aston Martin v čast kraljevi britanski akrobatski skupini Red Arrows!

Pes izgubil dom, po tem, ko je lastniku pojedel 100.000€ vrednega Astona!

Aston Martin Thunderbolt