Lamborghini Urus: Superšpotni traktor z atletsko postavo!

Po traktorjih in neuspelem terencu, se Lamborghini na ”pustolovsko” sceno vrača z našpičenem Urusom, ki razvije 650 konjev in do stotice prišprinta v 3,6 sekunde.

Urus temelji na Volkswagnovi MLB Evo platormi, na kateri so »zrasli« tudi Porsche Cayenne, Bentley Bentayga in Audi Q7. Ta germanski pridih se pozna tudi drugod, saj se zdi Urus nepričakovano praktičen za italijanskega športnika. Oblikovni pristop je klasično Lamborghinijev, tako navzven kot v kabini – ostre športne linije, velike heksagonalne reže za zajem hladilnega zraka ter italijansko razkošno in ročno oplemenitena notranjost.

Pod motornim pokrovom se torej nahaja prisilno polnjeni bi-turbo V8, ki s 650 konji zagotavlja najboljše razmerje moč-masa v segmentu. Agregat zmore zajetnih 850 Nm navora, ki ga preko 8-stopenjske avtomatike prenaša na stalni štirikolesni pogon, vmes pa posega najsodobnejša vozna tehnologija, ki s pretežnim (60 %) pogonom na zadnji kolesni par ter izbiro namenskih voznih profilov zagotavlja, da je Urus športno uporaben tako na stezi kot na prašnih podeželskih poteh.

Cena se določa glede na tržišče, ampak zanj bo potrebno odšteti vsaj dobrih 160 tisoč evrov.

VIDEO: To je razlog, zakaj se 18-letniku ne kupi Lamborghinija!

Grozljivo! Tako so se s kamni spravili nad italijanski lepotici!

Predstavljamo 15 slavnih nogometašev in njihove luksuzne avtomobile