Volvo XC60 je najvarnejši avtomobil leta 2017

Volvo XC60 je na prestižnem varnostnem ocenjevanju Euro NCAP dosegel izjemen rezultat. Razglašen je za najbolj varni veliki športni terenec in skupno najbolj varen avtomobil leta 2017.

XC60 je prejel 98 odstotkov možnih točk v kategoriji varnosti odraslih potnikov. V kategoriji varnostnih asistenčnih sistemov je prejel 95 odstotkov možnih točk, kar je kar 20 odstotkov več kot naslednji najboljši veliki športni terenec. Na ta način je Volvo še dodatno utrdil svoj sloves vodilnega avtomobilskega proizvajalca na področju aktivne in pasivne varnosti.

Priznanje Euro NCAP za model XC60 je pravzaprav nadaljevanje tradicije odličnih rezultatov, ki jih avtomobili znamke Volvo dosegajo na tem varnostnem preizkusu. Leta 2015 je bil XC90 najbolj varni veliki športni terenec, poleg tega pa je prejel tudi največje število točk v skupni kategoriji. Že leta 2012 je bil za najbolj varni avtomobil razglašen tudi model V40. XC60 skupaj z modeloma S90 in V90 zaseda prva tri mesta na preizkusu samodejnega zaviranja v sili (AEB), ki deluje v urbanem okolju, na odprti cesti in ob nenadnem skoku pešca pred avtomobil. Omenjeni trije modeli Volvo so bili tudi edini, ki so v teh treh kategorijah dosegli maksimalno število točk.

Poleg odličnega rezultata na Euro NCAP je bil XC60 razglašen tudi za avtomobil leta 2017 na Japonskem. V Veliki Britaniji je prejel 2017 Car Tech Award za najbolj varen avtomobil, najboljšo varnostno tehnologijo in najboljšo satelitsko navigacijo. Združenje britanskih profesionalnih voznikov pa ga je razglasilo za najboljši luksuzni športni terenec leta 2017. Poleg tega je XC60 tudi eden izmed treh finalistov za 2018 North American Utility Award, katere zmagovalec bo razglašen 15. januarja 2018.

Volvo XC40 – Najmanjši Šved se predstavi!

Kvaliteta pred kvantiteto! – Volvo XC90 D5 AWD R-Design

Cheeseburger brez sira, prosim? – Volvo V60 CrossCountry D3 Momentum