Dobra novica! Tu je novi Dacia Duster!

Dacia je s svojim prvim Dusterjem ponudila množičnega terenca za dostopno ceno. In čeprav novinec nosi bolj gosposka oblačila pravijo, da je Duster bolj Duster kot kdajkoli!

Duster meri v dolžino 4.341, v širino 1.804 in v višino 1.693 milimetrov. Zagotovo je eden bolj pomembnih podatkov pri Dusterju njegov prtljažni prostor. Slednji je pri dvokolesni različici odmerjen s 445 (štirikolesni 411) litri, v kolikor boste poklopili zadnje sedeže, boste v njem lahko uzrli skoraj poldrugi kubik prostora.

Še večji razkorak med generacijama je opazen v notranjosti, kjer so mesto dobili novi zajetni sedeži z izdatno bočno oporo. Dodelano je tudi področje ergonomije, kar pomeni, da je volan sedaj nastavljiv po višini ter globini, izdatno je nastavljiv sedež, ki se lahko pohvali še z nastavitvijo ledvenega dela. Niso pa pozabili niti na sredinski naslon za roko.

Armaturna plošča je dobila povsem nov izgled. Na osrednjem delu je prvič dobila mesto avtomatska klimatska naprava. Nad njo se nahaja zaslon na dotik, ki ponuja raznovrstne možnosti kratkočasenja med vožnjo. Dacia pa si je iz koncerna sposodila še parkirnega asistenta, kamero 360, nadzor mrtvega kota ter avtomatski vklop ter izklop luči. Še vedno pa so zaščitni znak avtomobila robustnost, klenost in zanesljivost.

Založena, a še vedno dostopna

Paleta motorjev je preverjena. Dizelsko stran zastopata 1,5-litrske različice z močjo 66 oziroma 80 kilovatov, bencinsko čast pa branita 1,6-litrski SCe s 84 in 1,2-litrski TCe. Na voljo bo tudi LPG izvedenka, ki bo delovala v kombinaciji z 1,6-litrskim SCe.

 

Nivoji opremljenosti so trije. V osnovnem Essential boste našli ABS, ESP, 6 zračnih blazin, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, električni pomik prednjih stekel, ročno klimatsko napravo, sistem start & stop, potovalni računalnik, omejevalnik hitrosti, LED dnevne luči… Srednji nivo predstavlja Comfort, ki nudi električno nastavljiva in ogrevana zunanja ogledala, volan nastavljiv po višini in globini, regulator in omejevalnik hitrosti, radio CD, MP3, AUX, Bluetooth, USB z upravljanjem ob volanu … Najvišji nivo je Prestige in ponuja 17-palčna platišča iz lahke litine, parkirne senzorje zadaj in kamero za vzvratno vožnjo, 4×4 monitor, 7-palčni zaslon na dotik, samodejno klimatsko napravo …

Vstopna cena bencinske različice je 12.990 evrov, medtem ko boste morali za dizelsko izvedenko odšteti še tisočaka več. Dacia Duster s štirikolesnim pogonom vas bo stala vsaj 14.990 evrov.

Zmerni ekstremist. – Dacia Duster Extreme 1.5 dCi 4×4

4 razlogi, zakaj je Dacia bolj moderna in še vedno enako dosegljiva!

Ukradli so mi avto! – Dacia Lodgy 1.6dCi Stepway