Slovenska premiera: Seat Arona

Seat je z novim modelom Arona zapolnil še eno mesto med vse bolj priljubljenimi SUV vozili. Kompaktni križanec je zasnovan na družinski MQB platformi in se ponaša s prostorno notranjostjo, naprednimi tehnologijami in večimi možnostmi personalizacije vozila s kar 68 kombinacijami zunanjosti.

Aroni je namenjena vloga mestnega avtomobila, ki je sposoben pokazati svojo avanturistično stran. Dizanersko je tipičen predstavnik znamke, kjer izstopa s svojimi dinamičnimi potezami, hkrati pa znotraj skriva praktično prostornost.

Dolga je slabe štiri metre in štirinajst centimetrov, široka 178, visoka pa 154 centimetrov. Poleg večjega prostora za zadnje potnike ponuja tudi 400 litrov prostora v prtljažniku. Nizka masa vozila pa pripomore k boljšim voznim lastnostim in nižjo porabo.

Širok spisek opreme ponuja veliko asistenčnih in povezljivostnih sistemov, veliko tudi na račun skupne MQB platforme, ki omogoča izmenjavo sistemov z drugimi, tudi večjimi modeli.

Žarometi lahko svetijo v polni LED tehniki, za odklepanje, zaklepanje in vžig vozila skrbi pameten ključ Kessy, multimedija pa ponuja med drugim tudi 8 palčni zaslon z navigacijo. Na voljo je z 16, 17 in 18 palčnimi kolesi. Tehnologija full link omogoča povezljivost pametnega telefona z vsemi aktualnimi aplikacijami, brezžični polnilnik pa hkrati izboljša sprejem telefona. Kot pri ostalih Seatovih modelih je Arono možno opremiti z Beats ozvočenjem.

Od sredine letošnjega leta bo na voljo z velikim kombiniranim digitalnim instrumentom, kot ga poznamo iz večjih modelov sesterskih znamk. Arona se ponaša z najvišjo možno stopnjo varnosti, saj je na NCAP testih prejela 5 zvezdic, tudi na račun asistenčnih sistemov kot je front assist.

Ponuja tempomat z zaznavanjem razdalje in nadzor mrtvih kotov, opozorilo na prečni promet. Vse to je razporejeno v treh paketih asistenčne opreme.

Vstopni motor je litrski 95 konjski turbobenciner z ročnim menjalnikom, močnejši1 16 konjski pa je na voljo tudi z avtomatikom. V ponudbi je še najmočnejši 1,5-literski TSI motor s 150 konji. Dizelske barve pa zastopa 1,6 litra velik TDI z razponom moči od 95 do 116 konjev.

Glavna ciljna skupina so mlad med 20im in 30im letom, ter zrele družine, kakor tudi starejši pari. Če se znajdete med bodočimi kupci, pa boste zanjo morali odšteti vsaj 13.990 evrov.

Seat Ibiza – Nekoliko krajša, a bolj posebna in zavidljivo opremljena

Znanilec novega obdobja – Seat Ateca 2.0 TDI 4Drive Xcellence

Več kot dovolj! – Seat Ateca 1.0 TSI Ecomotive Style