Nobel gostišče, kjer se copati samodejno pospravijo!

Neko japonsko gostišče se je odločilo združiti tradicionalno gostoljubnost z Nissanovo tehnologijo avtonomne vožnje in tako svojim gostom ponuja precej nenavadno opremo: copate, mize in talne blazine s sistemom samodejnega parkiranja.

ProPILOT Park Ryokan se na prvi pogled zdi kot vsako drugo tradicionalno japonsko gostišče oziroma ryokan. Copati so skrbno postavljeni v vrsto pri vhodu v gostišče, kjer gosti sezujejo svoje čevlje. V sobah s talnimi podlogami tatami so nizke mizice in talne blazine za sedenje.

Posebnost tega ryokana pa je dejstvo, da so copati, mize in talne blazine opremljeni s posebno različico Nissanove tehnologije samodejnega parkiranja ProPILOT Park. Ko niso v uporabi, je treba le pritisniti na gumb in že se samodejno vrnejo na svoje mesto.

Tehnologija ProPILOT Park, ki se je oktobra 2017 prvič predstavila v povsem novem Nissan Leafu na Japonskem, zaznava predmete v okolici in s preprostim pritiskom gumba vozniku zagotavlja samodejno parkiranje vozila na izbrano parkirno mesto. Ta tehnologija je vgrajena tudi v določeno opremo gostišča ProPILOT Park Ryokan, da zabava goste in razbremeni zaposlene.

Novi Nissan X-Trail v Sloveniji: Najbolje prodajan športni terenec postal še boljši

Nissan Qashqai – Prenovljen revolucionar segmenta