Slovenska premiera: Ford EcoSport

Po tehtnem premisleku in nujnih ukrepih je Ford predstavil drugo generacijo mestnega križanca, ki bo imel nalogo brisanja starih zamer. Prilačnejši, kakovostnejši ter bolj tehnološko napreden EcoSport se bo podal v boj z hudo konkurenco.

Novi Ford EcoSport meri v dolžino 4.096, v širino 1.765 in v višino 1.653 milimetrov in je prvič na voljo s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom za boljši oprijem na cestišču in terenu, dopolnjuje pa ga novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue s 125 KM. Na voljo bosta tudi litrska Ecoboosta z močjo 92 oziroma 103 kilovati moči. Prav tako prvič je na voljo športno oblikovana različica EcoSport ST Line s potezami oddelka Ford Performance, novi Ford EcoSport pa prinaša tudi tehnologije za pomoč vozniku, vključno s sistemom za povezave SYNC 3, tempomatom z nastavljivim omejevalnikom hitrosti in kamero za prikaz območja za vozilom.

V notranjosti je veliko dovršenih rešitev za shranjevanje, kot je novo nastavljivo dno prtljažnika, ki v zgornjem položaju nudi skrit predal, v spodnjem položaju pa se prostornina prtljažnika poveča na 334 litrov. V novo sredinsko konzolo je vgrajen preklopni in vzdolžno nastavljiv naslon za roke s predalom, v katerega je možno spraviti tablični računalnik ali prigrizke.

Novost je tudi zvočni sistem B&O PLAY, ki nudi vrhunsko zvočno izkušnjo. Sistem je posebej umerjen za uporabo v EcoSportu in vključuje deset zvočnikov, med katerimi sta tudi basovski zvočnik v prtljažniku in srednjetonski zvočnik v sredini armaturne plošče, deluje pa z najnovejšim ojačevalnikom z digitalnim procesiranjem zvoka za natančno in uravnoteženo zvočno sliko, na voljo pa je tudi prostorski zvok.

Štirje nivoji opreme!

Osnovni nivo je Trend, kjer boste našli alarmno napravo, zračni zavesi, daljinsko centralno zaklepanje, klimatsko napravo, potovalni računalnik, prednji meglenki, LED dnevne luči, 16-palčna jeklena platišča, usnjen volanski obroč … Oprema Style ponuja še Električno poklopni in ogrevani vzvratni ogledali, tempomat s prilagodljivim omejevalnikom hitrosti, navigacijski sistem Ford SYNC 3 … V opremi Titanium boste našli še zagon vozila brez ključa, samodejni vklop žarometov, samodejno klimatsko napravo … Športni ST-Line pa vas bo prevažal s športnim vzmetenjem, parkirnim senzorjem zadaj, črno streho, stopalkami iz lahke litine, tepihi ST-Line …

Ford Ecosport je na voljo od 15.990 evrov (akcijska cena z vključenimi 1.800 evri popusta), toliko boste namreč morali odšteti za osnovno bencinsko različico z opremo Trend. Za dizelsko gnanega EcoSporta z opremo Titanium bo potrebno račun izprazniti za vsaj 18.970 evrov.

Novi Ford Focus vrgel rokavico predstavnikom ”golfovega” razreda!

Slovenska premiera: Ford Tourneo Custom in Transit Custom

Ali je nov avtomobil sploh lahko še poceni? – Ford Ka+ 1.2 Ti VCT Trend