Slovenska premiera: Opel Combo Life

Opel nadaljuje s svojo ofenzivo izdelkov, saj na trg pošilja še novi model Opel Combo Life, čudovit družinski avto, poln inovacij, s katerimi je vse mogoče.

Combo pete generacije temelji na novi arhitekturi. Je izjemno prostoren, praktičen in vsestranski, opremljen z drsnimi zadnjimi vrati na eni ali obeh straneh in ga je možno naročiti v kratki (4,40 metra) ali dolgi (4,75 metra) različici ter s petimi ali sedmimi sedeži, pri čemer sta obe izvedbi sta visoki 1,8 metra. Druga vrsta ima na treh individualnih zadnjih sedežih držala za namestitev otroških sedežev Isofix.

Combo je opremljen s tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, dobro znanimi iz segmenta kompaktnih vozil ali športnih terencev, kot so opozorilo ob voznikovi utrujenosti, vzvratna kamera s prikazom iz ptičje perspektive z zornim kotom 180°, projekcijski zaslon in IntelliGrip ter s funkcijami za udobje, med katere sodita ogrevanje sedežev in ogrevanje volana z usnjenim oblazinjenjem.

Novost v Oplovi zbirki asistenčnih sistemov je zaščita stranice (Flank guard), ki vozniku pomaga pri počasnem zavijanju. Med drugimi inovativnimi sistemi so tudi: projekcijski zaslon (Head up display), opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, naprej usmerjena kamera Opel Eye (Opel Eye front camera), samodejni regulator hitrosti (Automatic Cruise Control) prilagodi hitrost glede na vozilo, ki vozi spredaj, sistem za inteligentno prilagajanje hitrosti (Intelligent Speed Adaptation), opozorilo ob voznikovi utrujenosti (Driver Drowsiness Alert), nadzor oprijema IntelliGrip.


Družinsko bistvo!

Prostornina prtljažnika petsedežne različice s standardno dolžino znaša najmanj 597 litrov, medtem ko različica z dolgo medosno razdaljo odstira 850 litrov prostora. S poklopljenimi zadnjimi sedeži se prostornina prtljažnika standardne različice poveča za več kot trikrat in meri 2126 litrov pri daljši pa 2693 litrov. Razvijalci so pomislili tudi na prevoz dolgih predmetov. V ta namen je možno sovoznikov sedež poklopiti poravnano z zadnjimi sedeži, kar podaljša prostor za tovor in omogoča celo prevoz jadralnih desk.

Za pogon Opel Comba Life bodo lahko kupci izbirali med različnimi bencinskimi motorji z neposrednim vbrizgom in dizelskimi motorji, obe vrsti pa delujeta s turbopolnilnikom. Motorji so spojeni s pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa je prvič v tem segmentu na voljo tudi osemstopenjski avtomatski menjalnik.

Še vedno dobra izbira! – Opel Insignia Grand Sport Dynamic 1.5 Turbo ECOTEC

Opel Crossland X najvarnejši v svojem razredu!

Opel Grandland X – Izzivalec francoskih korenin