To je popolnoma novi BMW serije 8

BMW je dolgo dražil in postopoma razkrival novega paradnega konja in končno na 24-urni dirki Le Mansa tudi uradno predstavil. In o čem bo govora pri znanilcu Bavarskih prihajajočih tehnikalij…

Serijo 8 bodo izdelovali v tovarni v Dingolfingu, kjer trenutno domuje limuzinska sedmica. Torej gre za domovanje dveh najbolj prestižnih bavarskih modelov. Osmica se ponaša z novim ”našpičenim” dizajnom. Zajetnejše ledvičke, zašiljeni žarometi, dolg mišičast pokrov motorja, izstopajoči boki, padajoča strešna linija ter zadek, ki nekako spominja na trenutne modele X2 in X4.

Petični ljubitelji bavarske znamke bodo lahko opcijsko izbrali laserske žaromete (serijski svetijo v LED tehnologiji). Prav tako je mnogo oblikovnih kot tehničnih novosti tudi v potniški kabini, kamor se lahko spravijo štiri osebe. Podatke o vožnji bo voznik lahko bral z novega 10,3-palčnega instrumentnega zaslona ter 12,3-palčnega osrednjega multimedijskega digitalnega zaslona, za spodobno doplačilo pa bo na voljo kopica individualnih elementov, ki bodo skrbeli za višji nivo udobja in/ali športnosti.

BMW serija 8 bo sprva na voljo v dveh različicah, in sicer kot BMW 840d x Drive ter M850i xDrive. V prvi se nahaja trilitrski 6-valjnik (320 KM, 680 Nm ter 4,9 sekunde do 100 km/h), v tisti za sladokusce pa 4,4-litrski V8 (530 KM, 750 Nm ter 3,7 sekunde do 100 km/h). oba modela sta serijsko opremljena s štirikolesnim pogonom xDrive ter 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Cene za slovenski trg še niso potrjene, v tujini pa naj bi se gibale pri približno 88 tisočakih za dizelsko različico ter 115 za bencinsko z V8. kot smo že navedli, bo serija 8 v salone uradno zapeljala v zadnjem jesenskem mesecu, prihodnje leto pa naj bi sledila še brezstrešna različica ter seveda najbolj pričakovana, M8.

Bomba z Bavarske: To je novi BMW X5

Regijska premiera: BMW M5 in BMW i8 Roadster

Novi BMW X4: Tokrat s plemenitejšim zadkom!