Dolgorepneži živijo dalje: McLaren 600LT

Angleška znamka McLaren se je odločila, da bo nadaljevala zgodbo modelov Long Tail (LT) in tako predstavila šele četrtega člana druščine v zadnjih dvajsetih letih.

McLaren 600LT temelji na modelu 570S Coupe, vendar ima večjo moč, nižjo maso, optimizirano aerodinamiko, večjo naravnanost na stezo ter seveda precej omejeno število primerkov. Glede na svojo »osnovo« je 600 LT lažji za 96 kilogramov in skupaj tehta le 1.247 kg. Če temu dodamo še 3,8-litrski twin-turbo V8 s 600 KM in 620 Nm navora, potem govorimo o pravi dirkaški izvedenki.

600LT je tudi nekoliko daljši, bohoti se v izdatnih aerodinamičnih karbonskih elementih, nekaj kabinskih vložkov med katerimi izstopajo dirkaški sedeži iz ogljikovih vlaken pa si je »sposodil« kar pri kultnem McLarnu P1.

Vsi McLarni 600 LT bodo sestavljeni ročno, in sicer v tovarni Woking, ki leži v angleškem Surreyu. Število primerkov še ni znano, znano je le, da bodo vozilo sestavljali natanko eno leto s pričetkom v letošnjem oktobru. Cena? Na domačih tleh bodo zanj zahtevali 209 tisoč evrov, ki vključujejo tudi enodnevno spoznavanje vozila na McLarnovi stezi, kar pa zgleda nekako takole:

McLaren Senna: Britanci z novim ultrašportnikom izzivajo nemogoče!

McLaren 570GT

McLaren 540C