Obalna patrulja na italijanski način!

Letošnje poletje bodo Carabinieri italijanske paže varovali z robustnim Jeep Wranglerjem, ki pa deluje vse prej… no policijski avto. Recimo temu ”Baywatch” na italijanski način!

Jeepov ”ta pravi” terenec je odet v barve italijanske policije in na sebi vozi ogromno posebnih dodatkov. Med drugim ima velike luči za osvetljevanje okolice in teleskopsko vrtljivo luč s sireno, nosilec za avtomatsko orožje, prenosni radio in dve signalizacijski tabli. Za pogon skrbi 2,8-litrski turbodizelski stroj, ki je spojen s samodejnim menjalnikom, poleg tega pa je avtomobil za dodatnih 5 centimetrov oddaljen od tal in obut v 17-palčna platišča črne barve.

Na posebni slovesnosti je avtomobil v uporabo predal direktor skupine Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, Wrangler pa bo patruljiral slabih 30 kilometrov dolgo riviero v pokrajni Emilija-Romanija, kjer je več popularnih letovišč. To seveda ni prvo sodelovanje med FCA in italijansko policijo, saj za patroliranje uporabljajo več vozil Renegade, Fiat Ducato uporablja protibombna enota, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio pa je namenjena za hitra posredovanja, tudi za transport organov za presaditev….

Avtomobil, ki piše novo zgodovino! – Alfa Romeo Giulia 2.9 V6 Bi-Turbo Quadrifoglio

Ko čustva preplavijo razum – Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm Super

Urbana avantura – Jeep Renegade 1.6 Multijet TCT Limited