Fiatova reinkarnacija ob jubileju!

Ob 60. obletnici kultnega 500 Jolly Spiaggina so pri Fiatu izdelali njegovo moderno različico. Izdelali bodo le 1958 primerkov.

Na voljo bo zgolj v kabrioletski verziji, odet v svetlo modro barvo ter s platneno streho v barvi slonovine. Med posebnostmi velja omeniti še belo črto, ki se pne prek obeh bokov, 16-palčna platišča retro oblike, kromirana ohišja vzvratnih ogledal, starodobne Fiatove logotipe in poseben napis ‘Spiaginna 58’.

Kabina je odeta v modro in slonokoščeno barvo, kljub retro stilu pa je avtomobil bogato opremljen – poleg sistema uconect tudi s sedempalčnim zaslonom, tipali za dež in svetlobo, samodejno klimatsko napravo, parkirnimi tipali… Za pogon so mu pri Fiatu namenili le en motor, 1,2-litrski bencinski štirivaljnik z močjo 51 kW (69 KM).

Omeniti velja še posebno konceptno vozilo Spiaggina by Garage Italia, kateremu so odstranili streho, znižali vetrobransko steklo, sprednja sedeža zamenjali z enotno klopjo, zadnji del avtomobila pa spremenili v prostor za športne rekvizite.

“Una birra calda, por favor” – Fiat 500 1.2 8v Lounge

Kdo pravi da Italijani ne znajo? – Fiat 500L 1.3 Multijet II 16V City

Si, si delizioso. – Fiat 500X Off Road Look 2.0 MultiJet II 16v 140 AWD Cross