Nov športni duh s Škodo Karoqom Sportline

Z novim Karoqom Sportline bo Škoda oktobra na pariškem avtomobilskem salonu 2018 predstavila še drugo novo, po obliki in vozni dinamiki bolj športno različico kompaktnega SUV-ja Karoq. In kot se spodobi, bo ekskluzivno za Karoq Sportline na voljo najmočnejši bencinski motor za to modelsko serijo, ki razvije moč 140 kW (190 KM).

Skupno so na voljo štirje učinkoviti in okolju prijazni motorji, od katerih je bencinski 2.0 TSI z močjo 140 kW (190 KM) na voljo ekskluzivno za Karoq Sportline. Enako moč, 140 kW (190 KM), razvije tudi zmogljivejši od obeh dizelskih motorjev 2.0 TDI. S tem motorjem sta v kompaktnem SUV-ju kombinirana 7-stopenjski menjalnik DSG in štirikolesni pogon. Pri motorju 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) in pogonom spredaj pa za prenos moči serijsko skrbi 6-stopenjski ročni menjalnik. Štirikolesni pogon je za ta model na voljo opcijsko, po želji v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Tudi za bencinski motor 1.5 TSI (110 kW/150 KM) s pogonom spredaj pri Škodi opcijsko ponujajo 7-stopenjski DSG, po želji v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

Športna zasnova zunanjosti in notranjosti

Dinamičnost Karoqa Sportline je opazna že na prvi pogled. Športni sprednji odbijač in ekskluzivna, črno lakirana 18-palčna aluminijasta platišča Mytikas zagotavljajo športno zunanjo podobo. Po želji so na voljo tudi 17-palčna platišča Ratikon ali 19-palčna platišča Vega, oboja prav tako v kovinsko črni izvedbi. Za eleganten vtis poskrbijo vstopni del v barvi vozila in črni barvi, zatemnjena stekla in črne strešne letve. Na sprednjih blatnikih sta logotipa SPORTLINE.

V notranjosti pozornost pritegnejo črni športni sedeži s kontrastnimi srebrnimi šivi. Oblečeni so v novo troslojno in zrakoprepustno tkanino Thermoflux, ki potnikom prinaša dodatno udobje, še zlasti poleti. Sprednja sedeža imata vgrajeno ledveno oporo. Večfunkcijski volan je oblečen v perforirano črno usnje, šivi pa so kontrastne srebrne barve. Športni značaj modela zaokrožajo pedali z aplikacijami iz legiranega jekla, črna stropna obloga, črni strešni stebrički in LED-paket z ambientno osvetlitvijo.

Pri Karoqu Sportline se opcijsko lahko odločite za Virtual Cockpit, ki pri tem modelu zajema še peti način prikaza, pri katerem sta v osrednjem delu prikazana merilnik vrtljajev in hitrost vožnje.

Prostor z dodano vrednostjo. – Škoda Superb Combi 2.0 TDI Sportline

Češki medved s premijsko noto: Škoda Kodiaq Laurin&Klement

Prestiž po češko! – Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG Laurin&Klement