Škoda Auto izdelala milijonti SUV

Pri Škodi Auto je s tekočega traku zapeljal Škodin milijonti SUV. Jubilejno vozilo je Škoda Karoq smaragdno zelene kovinske barve.

Zgodba o uspehu češkega proizvajalca v segmentu SUV se je začela pisati leta 2009, ko je na trg prišel Škoda Yeti. Danes se modelski seriji Kodiaq in Karoq uvrščata med najpomembnejše gonilne sile podjetja, ofenziva SUV pa je bistvena sestavina “Strategije 2025”.

Temelj uspeha Škodine palete SUV-vozil je položil Škoda Yeti, ki je na trg prišel leta 2009. Do konca proizvodnje tega modela leta 2017 je bilo prodanih več kot 680.000 primerkov. Kot uvod v že omen­jeno ofenzivo SUV je Škoda spomladi leta 2017 predstavila model Kodiaq, ki mu je oktobra 2017 sledil še Karoq. Od letošnje pomladi ponudbo SUV-modelov dopolnjuje Kamiq, ki ga češki proizvajalec ponuja izključno na kitajskem trgu. Tako je bilo do sredine julija izdelanih 215.700 primerkov Škode Kodiaq in 87.800 primerkov kompaktnega SUV-ja Škoda Karoq. Škoda svoje SUV-je proizvaja še v Indiji, Rusiji, na Kitajskem in v Nemčiji.

Medved in dva konja! – Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG 4×4 Style

To so stvari, ki jih morate vedeti o novi Škodi Karoq! 

Novi Škoda Kodiaq RS odpeljal rekordni krog na Nürburgringu