Novi Nissan LEAF je po enem letu vodilni v prodaji električnih vozil v Evropi

Eno leto po začetku prodaje v Evropi je novi Nissan LEAF prevzel pobudo v prepričevanju kupcev glede prehoda na električna vozila (EV), s kar 26.000 primerki, ki so že dobavljeni kupcem in se vozijo po evropskih cestah.

Nagrajeni LEAF je dosegel vrh prodaje električnih vozil v Evropi v prav vsakem od prvih osmih mesecev v letu 2018, saj se vsakih 10 minut proda en tovrstno električno vozilo po vsej celini.

Velik porast v prodaji je značilnost za novi LEAF po vsej Evropi, vključno s trgi kot so Avstrija, Francija, Nemčija, Nizozemska, Portugalska in Španija. Na Norveškem se je Nissan LEAF povzpel po prodajnih diagramih in postal najbolje prodajano osebno vozilo v letu 2018 ter prekosil vse podobne modele z električnim pogonom in motorjem z notranjim zgorevanjem.

Nissan LEAF je v prodaji na 51 trgih po vsem svetu in povsod je veliko povpraševanje.  Njegov prodajni uspeh, skupaj s prodajo predhodnika, ga uvršča na sam svetovni vrh električnih vozil z več kot 350.000 prodanimi enotami od leta 2010. Njegov brat e-NV200 v različici lahkega gospodarskega vozila in različici s sedmimi sedeži je prav tako deležen nadaljnje množične prodaje po vsej Evropi.

Kot priznanje za svojo vsestranskost je Nissan LEAF od začetka prodaje v letu 2010 osvojil tudi več kot 100 mednarodnih nagrad. Nedavno je novi Nissan LEAF pri francoski reviji “L’Automobile et L’Entreprise” osvojil naziv najboljšega avtomobila v kategoriji električnih vozil in hibridov z zunanjim polnjenjem ter naziv “Najboljše električno vozilo” v sklopu nagrad Ecomotor Awards, ki jih podeljuje španski časopis El Economista. V Veliki Britaniji je Nissan LEAF osvojil naziv najboljšega električnega avtomobila revije “What Car?” z nagrado “Car of the Year 2018”.

V Sloveniji je po izboru časnika Finance osvojil nagrado Poslovni avto leta v Eko kategoriji, LEAF-ov izjemni e-Pedal pa se lahko pohvali z najboljšo inovacijo leta 2018. Nissan LEAF upodablja Nissanovo tehnologijo inteligentne mobilnosti, ki omogoča spreminjanje načina vožnje z združitvijo inteligentne zmogljivosti, inteligentne vožnje in inteligentnega povezovanja z okolico za še bolj vznemirljivo, brezskrbno in povezano vožnjo.

Slovenska premiera: Nissan LEAF

Uspešna prodaja vozil Nissan Leaf spodbuja svetovni zagon električnih vozil

Nissan LEAF je prevzel prvo mesto v prodaji električnih vozil v Evropi