Škoda Scala: novo ime za novi kompaktni model

Po predstavitvi silhuete Škoda razkriva tudi ime novega kompaktnega modela: Škoda Scala. Ime izhaja iz latinske besede ‘scala’ in pomeni ‘stopnice’ ali ‘lestev’, obenem pa v kompaktnem segmentu češkega avtomobilskega proizvajalca predstavlja naslednji velik korak naprej. Nova Scala ima kot Škodin prvi serijski model v Evropi namesto Škodinega logotipa na sredini zadka napis ‘ŠKODA’.

Bernhard Maier, predsednik uprave družbe Škoda Auto, poudarja: ”Z novo Škodo Scalo odpiramo novo poglavje v Škodinem kompaktnem razredu. Je popolna novost, ki postavlja nove standarde na področju tehnologije, varnosti in dizajna. Prepričani smo, da ima Scala najboljše možnosti, da za Škodo na novo definira A-segment.”

Škoda s Scalo prvič predstavlja nov emocionalni oblikovalski slog za zunanjost in notranjost serijskih modelov. Že na pariškem avtomobilskem salonu je pritegnila pozornost z obliko Škode Vision RS. Z novim modelom je češka tradicionalna znamka tudi tehnološko naredila velik korak naprej in ponuja inovativno opremo, ki je bila do sedaj na voljo le v višjih razredih. Zato se ime Scala, ki izhaja iz latinščine, odlično poda vozilu. V slovenščini bi to pomenilo ‘stopnice’ ali ‘lestev’.

Škoda je s Scalo naenkrat realizirala več velikih razvojnih faz. Odlično pooseblja kanon vrednot znamke, ki ga ustrezno povzame izraz ‘smart understatement’ (mi bi temu rekli ‘pametna zmernost’).

Poleg tega nova Škoda Scala vzbuja pozornost s še eno novo, edinstveno lastnostjo: je prvi evropski serijski model znamke, ki ga namesto logotipa na sredini zadka krasi napis ‘ŠKODA’.

Medved in dva konja! – Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG 4×4 Style

Prostor z dodano vrednostjo. – Škoda Superb Combi 2.0 TDI Sportline

Prestiž po češko! – Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG Laurin&Klement