Volkswagen T-Cross

V avtomobilskih prodajnih salonih prevladujejo SUV-ji ter križanci, zato ni čudno, da je Volkswagen v svojo športno-terensko floto vključil še T-Crossa, po novem najmanjšega člana, ki ponosno razkazuje aktualne VW oblikovne poteze z nekaj samosvoje prepoznavnosti.

Odlikujejo ga kratki previsi z dolgo medosno razdaljo in veliki kolesi, ki poudarjajo mišičasto »postavo«, nastal pa je na enakih temeljih kot sestrična Seat Arona. T-Cross oblikovno izstopa z zadkom kjer se bohotita povezani zadnji luči, kar je možno opaziti nekaterih novejših modelih v celotnem VAG koncernu.

Tehnične specifikacije navajajo 4,11 metra dolžine od katere 2,56 metra meri medosna razdalja. T-Cross se pohvali s pomično klopjo (14 cm), posledično pa prtljažni prostor meri od 385 do 455 litrov. Precej poudarkov so Nemci namenili varnosti, saj bo T-Cross v svoj mini segment pripeljal precej asistenčno-varnostnih sistemov – ohranjanje voznega pasu, pomoč pri speljevanju, zaviranje v sili med mestno vožnjo in podobni. Vse to serijsko!

Pod motornim pokrovom bodo poznani trije bencinci in presenetljivo en dizel. Oktanske barve zastopajo litrski TSI 3-valjnik s 70 oziroma 85 kW (95 / 115 KM) ter 1,5-litrski TSI s štirimi valji in 110 kW (150 KM). Kupci bodo lahko izbrali tudi 1,6-litrski TDI s 70 kW (95 KM). Ni kaj dodati, VW je resnično pričel s SUV ofenzivo, saj so mnenja, da bo že v 2025 vsak drugi prodan avtomobil SUV oblike.

Volkswagen T-Roc 1.5 TSI ACT Sport

Volkswagen Polo – Že šestič!

T(erenski)-Roc(ker), ki je osvojil Slovence! – Volkswagen T-Roc 1.5 TSI ACT Sport