CUPRA Ateca: Macan za pol cene?

CUPRA Ateca je krstni  model nove avtomobilske znamke, ki se je na osnovi športnega oddelka Seat odločila za samostojni nastop na trgu. Odslej je tudi ime CUPRA na prvem mestu oznake modela.

Cupra Ateca predstavlja sodobno interpretacijo športnega (nabritega) terenca. Izdaja jo mreža hladilnika s športnim, satastim vzorcem in novim logotipom CUPRA v sredini. Veliko je svetleče-črnih detaljev, ekskluzivna 19-palčna polirana aluminijasta platišča, športni zadek pa poudarjata dva para izpušnih cevi z mogočnim zvokom ob robu difuzorja.

Zmogljivostim so inženirji nadgradili tudi zavorni sistem z večjimi kolutnimi zavorami spredaj (340 mm) in zadaj (310 mm). Z dodatnim paketom Performance so na voljo še zmogljivejše zavore Brembo črne barve, ohišji zunanjih ogledal iz karbonskih vlaken in z ekskluzivnimi školjkastimi sedeži CUPRA.

Pod pokrovom terenca se skriva štirivaljni bencinski motor 2.0 TSI s turbinskim polnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva moči 221 kW (300 KM) in navorom 400 Nm. Gre za enega tehnološko najnaprednejših motorjev na trgu, ki ga tehnično dopolnjujeta, 7-stopenjskim menjalnik DSG in štirikolesni pogon 4Drive. CUPRA Ateca ima na voljo tudi funkcijo hitrejšega pospeševanja Launch Control. Z mesta do 100 km/h potrebuje le 5,2 s.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/1GIY4ZcH7Is” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Za diverzifikacijo ponudbe in razvoj novih modelov, ki nudijo popolno kombinacijo med zmogljivostjo, voznimi lastnostmi in uporabnostjo, bo znamka CUPRA koristila obstoječo SEAT-ovo infrastrukturo – dobila bo svoj prostor v 277 posebej izbranih prodajnih salonih po Evropi.

Več kot dovolj! – Seat Ateca 1.0 TSI Ecomotive Style

Znanilec novega obdobja – Seat Ateca 2.0 TDI 4Drive Xcellence

Seat Ateca odslej na voljo z najbolj zaželeno opremo – FR!