Slovenski avtomobilski novinarji so na Vranskem že sedemindvajsetič izbrali Slovenski avto leta. Slovenski avto leta 2019 je po seštetju glasov slovenskih avtomobilskih medijev postal Ford Focus.

Pri finalnem glasovanju za Slovenski avto leta 2019 so izhajali iz vrstnega reda finalistov, ki so ga z oddajo svojih glasovnic med osemindvajsetimi modeli določili bralci, gledalci poslušalci in sledilci slovenskih medijev, ki v Sloveniji poročajo o dogajanju na avtomobilskem področju.

Po odločitvi glasovanja se je tako na prvem mestu s šestimi začetnimi točkami znašla Škoda Karoq, na drugo mesto se je s štirimi točkami uvrstil Volkswagen T-Roc. Na tretjem mestu je bil s tremi točkami Ford Focus, dve točki je za drugo mesto prejela Kia Ceed, eno točko pa je za peto mesto prejel Volvo XC40.

A ta razvrstitev je bila seveda le začasna, saj je sledilo glasovanje slovenskih medijev. Avto magazina, Dela in Slovenskih novic, Dnevnika in Nedeljskega, Evo magazina, Komotar minute, Motorevije AMZS, Siola.net, Vala 202 in Avtomobilnosti ter Večera. 

In kakšna je bila odločitev po glasovanju redakcij?

Na petem mestu s trinajstimi točkami se je znašel Volvo XC40. Na drugem mestu je s sedemindvajsetimi točkami bil Volkswagen T-Roc. Tretje mesto je z enaintridesetimi točkami osvojila Škoda Karoq. Četrti pa je z dvaintridesetimi točkami bil Kia Ceed. S sedeminpetdesetimi osvojenimi točkami je Slovenski avto leta 2019 postal Ford Focus.